Ratsastaja

Ratsastus ja pukeutuminen

Ratsastus on liikuntaa ja siihen kannattaa pukeutua sen mukaan. Lähinnnä ihoa kannatta pitää jotain hyvin hengittävää urheiluun sopivaa kerrastoa. yleensä nämä kulkevat termillä tainingshirt tms.


Ratsastushousujen pitää olla ennen kaikkea mukavat päällä. Ikuisuuskysymys tuntuu olevan se pitääkö ratsastushousujen olla kokopaikkaiset vai polvipaikkaiset. Oikeata vastausta ei tähän ole mutta kiistatonta lienee että kouluratsastajat haluavat enemmän kitkaa istunnan ja satulan väliin jotta voivat käyttää istuntaa eteenpäin ajavana apuna kun taas esteratsastajat liikkuvat enemmän kevyessä taikka puolikevyessä istunnassa jolloin liika kitka on haitaksi Materiaalina käytetään yleensä keinokuitua jossa reilu osuus elastania. Tämä antaa joustoa ja käyttömukavuutta. Elastanin kohdalla on muistettava että se ei viihdy kuivausrummussa vaan menettää ominaisuutensa kuumassa.


Yläosat ovat vapaasti valittavissa kunhan eivät ole kahisevasta materiaalista tehtyjä, tämä saattaa pelästyttää herkän hevosen ja siten mennään!


Suosittelemme välttämään hupullisia takkeja koska aina on mahdollisuus että huppu tarttuu ratsastaessa johonkin kiinni. Varottavia esimerkkejä on olemassa.


Talvipakkasilla ns. kommandopipo on verraton korvien ja poskien lämmittäjä.

Filters

Näytetään tulokset 1–30 / 361